<img src="https://secure.leadforensics.com/51974.png" style="display:none;">

Revolutie in kostenbeheer: Rebate Management

ISPnext heeft onlangs een baanbrekende functionaliteit op het BSM-platform geïntroduceerd: Rebate Management; een module die gebruikers in staat stelt commerciële inkoopbonussen realtime te managen. De manier waarop organisaties met kosten en bonussen omgaan zal transformeren met deze uitbreiding van het portfolio. 

Pipeline - Blog - Rebate Management - Header

De essentie van rebates

Gustaf Tanate, CEO bij ISPnext: “ISPnext heeft zich altijd gericht op het vereenvoudigen van de manier waarop organisaties hun uitgaven beheersen, en Rebate Management is de nieuwste mijlpaal voor deze missie. De nieuwe module stelt organisaties in staat bonusafspraken beter, efficiënter en tijdig te beheersen. Meer optimalisatiemogelijkheden dan ooit tevoren.”

Rebates, ofwel kortingen, zijn voor veel organisaties een belangrijke bron van besparingen. Ze worden aangeboden door leveranciers als een stimulans voor volume aankopen en het bouwen van langdurige relaties. De uitdaging is echter dat het beheersen van deze ‘volumekortingen’ vaak een complexe en tijdrovende taak is. Organisaties worstelen met het bijhouden van deadlines, het verifiëren van in aanmerking komende aankopen en het maximaliseren van de bonussen waar ze recht op hebben.

Wat is Rebate Management?

Rebate Management is het proces van het beheersen van de kortingen die je krijgt van je leverancier in ruil voor je loyaliteit of in ruil voor de hoeveelheid aankopen die zijn gedaan. Het zijn veelal kortingsprogramma’s gekoppeld aan deze inkoopprestaties. Waarbij je een bedrag terugkrijgt aan het einde van een periode als je een X-aantal artikelen of voor een bepaald bedrag hebt ingekocht. Een andere benaming die je vaker terugziet is Bonus Management of Kortingsafspraken.

Het verwerkingsproces is vaak handmatig, met ontelbare uitgebreide spreadsheets of via een zelf ontwikkelde tool. Dit proces is erg tijdrovend en foutgevoelig, omdat de data voor de berekeningen vaak uit diverse, niet geïntegreerde, systemen moet komen. Een ander belangrijk nadeel van die middelen is dat er geen realtime inzicht is in het behalen van de kortingsafspraken. Hierdoor worden bonussen gemist en laat je dus geld liggen. Om dit proces te stroomlijnen heeft ISPnext de module Rebate Management ontwikkeld.

Rebate Management binnen het platform

Met deze nieuwe module voegt ISPnext een belangrijk proces toe op het Business Spend Management platform. “Rebate Management is volledig geïntegreerd binnen ons Business Spend Management platform en daardoor met de klantsystemen.” Gustaf benoemt de voordelen van alle BSM-functionaliteiten in één applicatie: “Onze klanten krijgen dankzij het Business Spend Management platform steeds meer grip op operationele processen, realtime inzicht in alle uitgaven, maar ook in gemaakte afspraken. Een onderdeel van de gemaakte afspraken zijn de ‘volumeafspraken’ met leveranciers, ook wel rebates, kick-backs of bonussen genoemd.”

"We zijn trots Rebate Management te introduceren als aanvullende functionaliteit op ons Business Spend Management platform", vertelt Gustaf. Het raakt alle facetten van onze BSM oplossingen: "Rebate Management sluit naadloos aan op onze oplossingen. Met Vendor & Contract Management worden de afspraken vastgelegd en door het realtime gebruiken van de spend data uit facturen uit AP Automation en de orders uit Procurement, worden de bonussen berekend. Rebate Management is een complementaire functionaliteit waardoor Finance & Procurement voorspelbaar, accuraat en tijdig meer waarde zullen creëren voor de organisatie."

Homepagina - Gustaf Tanate - Foto

"Rebate Management is volledig geïntegreerd binnen ons Business Spend Management platform en daardoor met de klantsystemen.”

- Gustaf Tanate, CEO | ISPnext

 

Over ISPnext

ISPnext biedt één Business Spend Management platform met verschillende oplossingen voor het Source-to-Pay proces. De organisatie is opgericht in 2000 en heeft een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare en klantgerichte partner. ISPnext bedient klanten in een breed scala aan sectoren, waaronder de maakindustrie, voedingsmiddelenindustrie, groothandel, retail en de zakelijke dienstverlening. De nieuwe module is direct gekoppeld aan de bestaande oplossingen, waardoor de kracht van het platform naar voren komt. Gustaf: “De lancering van Rebate Management bij ISPnext belooft een gamechanger te zijn in het domein van Business Spend Management. Het stelt organisaties in staat om bonussen effectiever te beheersen en te benutten, wat resulteert in aanzienlijke besparingen en een competitief voordeel. Als je op zoek bent naar technologie om jouw financiële resultaten te verbeteren en de beheersbaarheid van kosten te vergroten, is ISPnext de partner. De toekomst van kostenbeheer spend management is nu, en het ziet er buitengewoon veelbelovend uit.”


  Ik laat mij graag adviseren                 


 


Meer resources

Het revolutioneren van financiële operaties met AlfaPeople en ISPnext

Wij zijn verheugd om onze samenwerking Met AlfaPeople aan te kondigen, bekend om hun expertise op het gebied van Microsoft Dynamics 365. Samen...

Lees verder →

Volumekortingen verzilveren met Rebate Management

‘Volumekorting’ is een veel gebruikte term tijdens contractonderhandelingen. Inkopers weten dat die onderhandelingen, juíst bij het onderwerp...

Lees verder →

Inspirerende dagen bij DPW Amsterdam

Op 10 en 11 oktober was ISPnext als sponsor aanwezig bij DPW Amsterdam. DPW is 's werelds grootste en meest invloedrijke tech event voor de...

Lees verder →

Actualiteitendag Finance & Control 2023

Dit event heeft reeds plaatsgevonden.De Actualiteitendag Finance & Control is dé kennisdag voor administrateurs, financieel administratief...

Lees verder →

Rebate Management: de remedie voor het incasseren van volumekortingen

‘Volumekorting’ is een veelgebezigde term tijdens contractonderhandelingen. Die onderhandelingen kunnen, juíst bij dit onderwerp, scherp zijn. Vreemd...

Lees verder →
Meer resources →