<img src="https://secure.leadforensics.com/51974.png" style="display:none;">

Blog | Meet je leveranciersprestaties met Vendor Rating

Jij wilt toch ook dat je leveranciers optimaal presteren? Door jouw leveranciers periodiek te beoordelen creëer je direct inzichten in de prestaties van de leverancier in relatie tot de contractafspraken. Met Vendor Rating van Vendor Management bouw je samen aan een optimaal inzicht in je leveranciersprestaties. Zo monitor en vraag jouw leveranciers optimaal te presteren.

 

Deel je leveranciersbeoordeling met je leverancier en bespreek de verbeteringen

De resultaten van je leveranciersbeoordeling vanuit Vendor Rating kunnen direct met je leverancier in de Supplier Portal gedeeld worden. Daarnaast is het mogelijk om je leverancier in de beoordeling te betrekken, zodat een eerlijk en transparant beeld van de samenwerking ontstaat. Juist deze transparantie biedt een stevige basis om verbeteringen in de dienstverlening voor beide partijen door te voeren.

Het beoordelen van leveranciers is vaak een tijdrovende klus waarbij diverse Excel-bestanden worden gebruikt en gemaild naar vele respondenten. Met Vendor Rating van Vendor Management voorkom je deze werklast en wordt de leveranciersbeoordeling volledig digitaal uitgevoerd op basis van 'best practices' inclusief vragen, verzending en beoordeling.

AP Automation ispnext illustration

Prestatieverbetering door samenwerking met je organisatie

Afhankelijk van type inkoopcategorie wil je de leverancier even kort of zeer uitgebreid beoordelen. In Vendor Management creëer je eenvoudig enquêtesjablonen met verschillende antwoordmogelijkheden, zoals keuzelijsten, cijfers of commentaarboxen. Selecteer vervolgens het enquêtesjabloon betreffende leverancier en respondenten om de beoordeling in één keer uit te sturen. Volg vervolgens de voortgang, bekijk de resultaten en ga aan tafel met je leverancier om inkoopverbeteringen door te voeren.

Stel je KPI’s in en krijg een helder beeld van de prestaties van je leverancier

Een belangrijk onderdeel van leveranciersbeoordeling is het meten of je leverancier conform SLA en contract presteert. Binnen Vendor Management doe je dit door KPI’s toe te voegen en een norm in te stellen. Op heldere dashboards wordt de voortgang van de ingestelde KPI’s getoond en is direct zichtbaar hoever de prestaties afwijken van de norm. Deel vervolgens deze dashboards met je collega’s om samen te werken naar de juiste prestaties!

Vergelijk de prestaties van je leverancier binnen de inkoopcategorie en bepaal je succes strategie

Om een goede inkoopstrategie per inkoopcategorie uit te voeren is het noodzakelijk om inzicht te hebben in de onderlinge prestaties van de verschillende leveranciers binnen de betreffende inkoopcategorie. De uitgevoerde leveranciers beoordeling worden in een duidelijke matrix getoond waarbij direct de leveranciersprestaties per kwartaal en per jaar te zien zijn. De resultaten kunnen tevens via de Supplier Portal gedeeld worden met je leverancier, zodat je samen kan werken aan verbetering van relatie en samenwerking.

Beoordeel en controleer je nieuwe leveranciers via pre-kwalificatie

In bepaalde gevallen wil je dat je nieuwe leverancier voldoet aan bepaalde eisen en certificeringen alvorens deze te contracteren. Via het pre-kwalificatie proces worden nieuwe leveranciers gevraagd vragen te beantwoorden en bewijsdocumenten aan te leveren. Na controle en goedkeuring kan de leverancier aangemaakt worden. Zo borg je dat je leveranciers voldoen aan gestelde eisen voordat deze gecontracteerd wordt.

  • Meet snel en makkelijk leveranciersprestaties
  • Voldoe aan compliance (o.a. ISO)
  • Voorkom administratieve last in Excel en e-mails
  • Eenvoudige (pre-)kwalificatie leveranciers
  • Zorgt voor actuele leveranciersinformatie
  • Tijdige signalering van het verlopen van belangrijke documentatie en certificaten

Ook jouw leveranciers optimaal laten presteren? 

Vendor Management voor jouw organisatie


Laatste nieuws

Blog | Gebruik van Dashboarding binnen ISPnext Business Spend Management

Dashboards geven de voortgang en progressie aan van bepaalde bedrijfsactiviteiten. Vaak met een actuele stand van zaken en een situatie van de...

Lees verder →

Blog | Mogelijkheden van de Supplier Portal

Bij het selecteren van leveranciers en het afsluiten en beheren van contracten komt veel kijken: ISO-certificaten opvragen, prijsafspraken centraal...

Lees verder →

Whitepaper | KPI overzicht

Op basis van onze klant ervaring hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste KPI’s en inzichten op het gebied van Inkoop en Finance.

Lees verder →

Whitepaper | ISPnext Tech Review door Spend Matters

De analisten van Spend Matters hebben ons Business Spend Management platform onder de loep genomen. Ze duiken diep in onze Source-to-Pay oplossingen...

Lees verder →

Blog | Vendor Analysis gepubliceerd door Spend Matters

De analisten van Spend Matters hebben ons Business Spend Management platform onder de loep genomen. Ze duiken diep in onze Source-to-Pay oplossingen...

Lees verder →
Meer resources →