<img src="https://secure.leadforensics.com/51974.png" style="display:none;">

Voldoe aan DORA wetgeving

Is jouw organisatie al DORA compliant? Met de invoering van DORA zijn alle financiële organisaties en hun IT-serviceproviders binnen de EU verplicht om vóór het einde van dit jaar te voldoen aan de strenge nieuwe regelgeving. Juliette Juffermans, Business Analyst bij ISPnext: “ISPnext biedt de mogelijkheid om volledig inzicht te krijgen in jouw supply chain. Met de oplossingen Contract Management en Vendor Management ben jij snel in staat om te voldoen aan de nieuwe wetgeving DORA (Digital Operational Resilience Act)”. 

DORA visual

Wat betekent DORA voor jouw organisatie?

DORA stelt eisen aan de digitale veerkracht van financiële instellingen, waaronder robuuste IT-infrastructuur, risicobeheer en incidentrespons. Het doel is om ervoor te zorgen dat financiële organisaties inzicht krijgen in, en in staat zijn o m te gaan met digitale risico's, zoals cyberaanvallen en systeemuitval, terwijl ze voldoen aan de wettelijke vereisten.

Slim contractmanagement voor DORA-compliance

Eén van de kerncomponenten van DORA is een effectief contractmanagementsysteem. Met Contract Management van ISPnext kun je (bestaande) contracten aanmaken en wijzigen volgens het DORA-format. Dit helpt bij het creëren van duidelijke en gestandaardiseerde overeenkomsten met leveranciers, waardoor de compliance met DORA wordt gegarandeerd. Dankzij ISPnext heb je toegang tot sjablonen die voldoen aan de DORA-vereisten, waardoor je tijd en moeite bespaart.

Leveranciersbeheer: de sleutel tot compliance

Vendor Management van ISPnext biedt een gestroomlijnde manier om leveranciersinformatie te verzamelen en op te slaan. Met deze oplossing kun je eenvoudig leveranciers categoriseren en specifieke informatie opvragen, zoals certificaten en beveiligingsprotocollen. Door het gebruik van sjablonen wordt het proces geautomatiseerd, wat niet alleen tijd bespaart, maar ook zorgt voor consistentie en nauwkeurigheid.

Efficiënt rapporteren met één klik

Rapportage is een cruciaal onderdeel van DORA. Met de rapportagemogelijkheden van ISPnext kun je met één klik DORA-compliant rapporten genereren. Deze rapporten bevatten alle benodigde informatie over je leveranciers en de stappen die je hebt genomen om aan de DORA-vereisten te voldoen. Hierdoor ben je voorbereid op audits en inspecties.

Supplier Portal: verbeterde communicatie met leveranciers

De Supplier Portal van ISPnext biedt een eenvoudige manier om informatieverzoeken naar leveranciers te sturen. Leveranciers kunnen hun informatie en relevante documentatie, zoals certificaten, rechtstreeks uploaden via het portal. Dit vereenvoudigt het proces van informatieverzameling en zorgt voor een gecentraliseerde opslag van alle leveranciersgegevens.

Hoe ISPnext jou helpt met DORA-compliance

Bij ISPnext bieden we een uitgebreid BSM-platform met oplossingen om bijvoorbeeld jouw organisatie te helpen voldoen aan DORA. Met Vendor Management en Contract Management kun je eenvoudig je leveranciersketen beheren en contracten opstellen volgens de DORA-vereisten. Onze Supplier Portal zorgt voor een naadloze communicatie met leveranciers, terwijl onze rapportagefuncties het gemakkelijk maken om compliant rapporten te genereren.

Juliette Juffermans - Rondje

"Vanaf 2025 is het voor financiële organisaties verplicht om te rapporteren vanuit het DORA format over alle IT-leveranciers."

Juliette Juffermans, Business Analyst | ISPnext

De voordelen van DORA

Het voldoen aan DORA biedt tal van voordelen voor jouw organisatie. Het verhoogt de transparantie van de ICT-supply chain, automatiseert processen, verbetert de veiligheid en zorgt voor een sterkere reactie bij incidenten. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen op een rij:

  1. Verbeterde transparantie: Met duidelijke contracten en gestandaardiseerde processen wordt de ICT-supply chain inzichtelijker.
  2. Automatiseren van processen: Door het gebruik van sjablonen en gestroomlijnde workflows bespaar je tijd en minimaliseer je fouten.
  3. Veiligheid bewaken: DORA verplicht je om maatregelen te nemen die de digitale veiligheid verbeteren, wat de kans op incidenten verkleint.
  4. Versterking van de supply chain door meldingsplicht: Een snellere reactie bij incidenten dankzij duidelijke meldingsprocessen.
  5. Verbeterde compliance: Met ISPnext ben je verzekerd van een oplossing die voldoet aan de DORA-vereisten.

Lees meer over de voordelen in: Er zitten voordelen aan het wetsvoorstel DORA (ispnext.com). Benieuwd hoe wij je kunnen helpen om aan de DORA-wetgeving te voldoen? Neem contact met ons op.

Contact opnemen


Meer resources

Nationale Controllersdag '24

Op 13 juni 204 vindt de Nationale Controllersdag plaats in InnStyle in Maarssen. Hét event voor controllers en andere financials om inspiratie op te...

Lees verder →

Discover Live 2025 pre-register

Opdinsdag 16 april was het zover; Discover Live '24! Deze editie werd gehouden in het prachtige Valk Exclusief inEindhoven-Best. 

Lees verder →

Roundtable DORA wetgeving

Ben jij klaar voor DORA? Sluit je aan bij onze Roundtable op 20 juni en ontdek hoe jouw organisatie compliant kan worden.

Lees verder →

Voldoe aan DORA wetgeving

Is jouw organisatie al DORA compliant? Met de invoering van DORA zijn alle financiële organisaties en hun IT-serviceproviders binnen de EU verplicht...

Lees verder →

CFO verlangt steeds meer naar één suite

Werken met één overkoepelende applicatie (suite) voor alle inkoopactiviteiten wordt door Finance Professionals gezien als een van de belangrijkste...

Lees verder →
Meer resources →